Фонд держмайна в Києві вимагає від запитувачки «оригінали листів»

30 Травня 2017 15:00

Відділ діловодства та контролю Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву у відповіді на запит повідомили, що згідно інструкції з діловодства приймає на опрацювання тільки оригінали листів. Про це повідомляє журналіст видання Delo.UA Наталія Міняйло.

У запиті вона просила надати інформацію про автовокзали і Теремки – про закриття або реконструкцію центрального автовокзалу, що біля станції метро Деміївська, та перенесення рейсів на станцію біля метро Теремки.

Що мається на увазі під оригіналами, у відповіді не розшифровано. «Доступ» припускає, що ідеться про лист з підписом запитувача.

Нагадаємо, «Доступ до правди» неодноразово писав про підписи запитувачів. Омбудсман на офіційному сайті пояснював цю ситуацію:

«Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»  підпис запитувача інформації повинен міститися у запиті лише у разі подання запиту в письмовій формі. У разі подання запиту в електронній формі використання цифрового підпису або сканування запиту із підписом не вимагається».

 

«Доступ до правди»