Те, що в АТО можуть мобілізувати лише одного з сім’ї, є міфом

27 Грудня 2016 12:08

Те, що в АТО можуть мобілізувати лише одного члена сім’ї, не відповідає дійсності. Такою є суть відповіді на інформаційний запит користувача «Доступу до правди» від Міністерства оборони України.

Запитувач поцікавився, чи відповідає дійсності те, що батько або інший близький родич може служити за сина/родича, чи є для цього підстава в законі.

Законом передбачено лише відстрочку  для призовників, у яких в АТО загинув або пропав безвісти близький родич, відповіло Міністерство оборони.

«Призову на військову службу під час мобілізації на особливий період не підлягають жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька,   батько,   мати,   дід,  баба  або  рідний  (повнорідний, неповнорідний)  брат  чи сестра) загинули або пропали безвісти під
час проведення антитерористичної операції», - процитувано у відповіді ст 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Разом з тим, МО зазначає, що на даний момент мобілізація не проводиться, а йде лише добровільний призов громадян на військову службу за контрактом.

 

«Доступ до правди»