«Благоустрій Кременчука» пояснив, навіщо купив Jeep Compass за 610 тис. гривень

4 Липня 2023 00:00

Видання «Кременчуцький ТелеграфЪ» отримало офіційну відповідь на запит від КП «Благоустрій Кременчука» щодо закупівлі автомобіля Jeep Compass. 

9 червня КП уклало договір із громадянкою, мешканкою Полтави Таїсією Заворою, на закупівлю автомобіля Jeep Compass, легкового універсалу підвищеної прохідності, 2017 року випуску, реєстраційний номер ВІ 5793 НХ. Згідно з відкритою базою номерів, цей автомобіль — синього кольору. Раніше авто було зареєстровано у Мехіко, США.

Закупівлю провели на підставі наказу генерального директора КП «Благоустрій Кременчука» Віктора Василенка, у якому вказано, що закупівля автомобіля потрібна для більш ефективної та продуктивної роботи підприємства та з виробничою необхідністю.

 

У зв’язку з цим журналісти видання надіслали КП запит, у якому запитали наступне:

-        Яким чином вимірюється ефективність господарської діяльності підприємства?

-        Для якої мети було закуплено автомобіль саме підвищеної прохідності?

-        Хто саме з працівників КП буде його використовувати у роботі та яким чином?

-        Чи були закладено кошти на придбання авто у програмі діяльності та розвитку підприємства? Якщо так, то скільки?

-        Які витрати на утримання та ТО цього автомобіля закладені у бюджеті КП?

У відповіді на запит розпорядник зазначив наступне:  

«Застосування в роботі транспортного засобу, про який ви запитуєте, зумовлено тими обставинами, що КП «Благоустрій Кременчука» здійснює свою діяльність на території не тільки міста Кременчука, а й Кременчуцької громади. За комунальним підприємством закріплені об'єкти для належного утримання за межами міста (наприклад, пам’ятники «Гостра могила» та «Льотчику Виноградову» в районі Деївської гори), до яких відсутнє належне транспортне сполучення», — йдеться у відповіді. 

Також зазначено, що переміщення на машині підвищеної прохідності забезпечить швидке пересування до закріплених об'єктів для здійснення контролю за їх утриманням. При цьому вказано, що за конкретним працівником Jeep Compass — не закріплений. Водночас, як зазначено у відповіді, кошти у Програмі діяльності КП на закупівлю цього автомобіля не закладалися. 

Нагадаємо, у 2023 році КП «Благоустрій Кременчука» планувало витратити 150,2 млн гривень. Після неодноразового внесення змін до Програми, сума витрат у поточному році зросла до 181,05 млн гривень. З них 37,5 млн гривень — на поточний ремонт зелених насаджень, 38,2 млн гривень — утримання в належному санітарному стані закріплених територій, розподільчих смуг, площ, скверів, парків, бульварів.

«Доступ до правди»