Держземкадастр не знає, кому належить ділянка, яку в Одесі забудовує офшорна фірма

21 Червня 2017 11:00

Державний земельний кадастр у відповіді на запит сайту «Ні корупції» повідомив, що не має інформації про земельну ділянку в Одесі, на якій зараз замість демонтажу старих паль ведеться будівництво висотки фірмою з офшорним засновником. Про це повідомляє «Ні корупції».

Журналісти сайту пишуть, що у Приморському районі Одеси ведеться будівництво багатоповерхівки, хоча у 2015 році цю ділянку було продано на аукціоні з призначенням «знесення старих паль». Фірма-переможець заплатила за цінну земельну ділянку всього 1,16 мільйонів гривень, оскільки боролася тільки за право на демонтаж. 

На Кадастровій карті зазначено, що ділянка перебуває у приватній власності, а от кому вона належить, відомство не знає –  інформація відсутня.

«Ведення державного земельного кадастру відділом здійснюється згідно Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого Кабінетом міністрів України. Згідно пунктів 176, 178 Порядку Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку формується за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру. Враховуючи зазначене, відомості про земельну ділянку в Державному земельному кадастрі відсутні», - йдеться у відповіді Держземкадастру.

 

 

«Доступ до правди»