«Фундація.101» більше не вимагає звільнити Віктора Барвіцького, що відповідає за доступ в Офісі Омбудсмана

22 Січня 2019 11:28

Офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини та ГО «Фундація.101» уклали мирову угоду, яка була затверджена ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва. Також ГО більше не вимагає звільнити Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання інформаційних прав та представництва в Конституційному Суді України Віктора Барвіцького. Про це «Фундація.101» сповістила на своєму сайті.

Як писав «Доступ до правди», вимогу було обґрунтовано тим, що пан Барвіцький розпочав практику відмов громадським організаціям та іншим юридичним особам у розгляді звернень на підставі того, що вони не підпадають під дію Закону України «Про звернення громадян».

«Так, наприклад, листом від 05.09.2018 №5/12-325312,325321,325320.18/26-136 (копія додається) за підписом Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання інформаційних прав та представництва в Конституційному Суді України Барвіцького В. Ю. було відмовлено у розгляді трьох звернень громадської організації «Фундація.101» у зв’язку з тим, що громадські організації не є суб’єктом звернення у розумінні Закону України «Про звернення громадян» та Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини». І такі випадки непоодинокі», - ідеться у тексті відкритого листа.

Нагадаємо, раніше громадська організація «Фундація.101» на своєму сайті ініціювала збір підписів під відкритим зверненням до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денисової Людмили Леонтіївни з метою припинення практики відмов громадським організаціям та іншим юридичним особам у розгляді звернень відповідно до Закону України «Про звернення громадян». Відкритий лист підтримали більше 30 представників інститутів громадянського суспільства.

Окрім того ГО «Фундація.101» подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з метою захисту своїх прав.

«Доступ до правди»