Кадрова криза: у якій сфері найбільша нестача фахівців

24 Вересня 2024 21:57

Від початку повномасштабного вторгнення на ринку праці України  зберігається дефіцит кадрів. Причини? Міграція та мобілізація.

На запит РБК-Україна в Державній службі зайнятості (ДСЗ) розповіли, що за видами економічної діяльності нестача спеціалістів спостерігається в переробній промисловості, у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, будівництві та охороні здоров’я.

За даними ДСЗ, станом на 11 вересня 2024 року на «Єдиному порталі вакансій», який об’єднує інформацію про вакансії Держслужби зайнятості та провідних сайтів з пошуку роботи, налічувалося 261 тисяча пропозицій роботи, інформує першоджерело.

Найбільше працедавцям України не вистачає продавців, кухарів, бухгалтерів, водіїв, вантажників, баристів, швачок, офіціантів, підсобних робітників, комірників, прибиральників, фармацевтів, менеджерів по роботі з клієнтами, охоронників, торгових представників, пекарів, адміністраторів, касирів, медичних сестер (братів), вихователів, вчителів, слюсарів-ремонтників, електромонтерів, електрогазозварювальників.

«Доступ до правди»