Хмельницький аеропорт шукає інвестора, попри те, що його сертифікат закінчився 4 роки тому

11 Липня 2016 11:58

Хмельницька обласна рада 30 червня оголосила конкурс на найкращу пропозицію розвитку аеропорту, а також визначення першочергових робіт та їх вартості, створення умов для залучення інвесторів, у тому числі закордонних. Про це стало відомо з відповіді Хмельницької облради на запит користувача «Доступу до правди».

Станом на 4 липня жодна пропозиція до Хмельницької облради ще не надійшла.

Нагадаємо, що сертифікат КП «Аеропорт Хмельницького» закінчився у 2012 році.

Також Хмельницька ОДА повідомила, що цього року на підтримку КП «Хмельницький аеропорт» було виділено 2,8 млн грн.

Щодо фінансування аеропорту в попередні роки, то у 2014 році для отримання сертифікатів було відновлене фінансування КП на суму близько 3,36 млн грн. Кошти були витрачені на:

·         на ремонт злітно-посадкової смуги — 647,45 тис грн

·         на відновлення світлосигнального обладнання — 150 тис грн

·         на придбання рентгенотелевізійної установки - 675 тис грн

·         на металодетектор ручний — 3,9 тис грн

·         на металодетектор панельного типу — 60,9 тис грн

За рішенням обласної ради від березня 2013 року було затверджено «Обласну програму відновлення роботи КП «Аеропорт Хмельницький» (термін дії програми 2013-2014 роки). Програма передбачила забезпечення стабільної роботи підприємства та його розвиток за рахунок коштів обласного бюджету та інших інвестиційних фінансових ресурсів.

Обсяг фінансування склав 41,59 млн грн, де зокрема з обласного бюджету за 2013 рік пішло 4,51 млн грн, з інших джерел – 37,09 млн грн.

Хмельницька ОР повідомила, що з цієї суми не використали 1,58 млн грн на придбання обладнання для отримання сертифікату з авіабезпеки та сертифікату аеродрому.

Відтак, кошти повернули до обласного бюджету.

Облрада також повідомила, що 1 квітня закінчилася інвентаризація майна аеропорту.

Разом з тим депутати облради запропонували створити на території аеропорту митний термінал, який має у майбутньому підвищити інвестиційну привабливість.  Пропозиція знаходиться на опрацюванні Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА і Хмельницькою митницею.

Виробленням концепції роботи аеропорту займається «Координаційний комітет щодо розроблення і впровадження заходів з відновлення та діяльності КП «Аеропорт Хмельницький».

Читати відповідь та запит повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - wikimapia.org