Київ за 2016 рік заробив 73 мільйони гривень на рекламі

13 Червня 2016 10:55

До бюджету Києва цього року вже надійшло 73 млн грн за право користуватися місцями для реклами. Про це стало відомо з відповіді КП «Реклама» на запит «Доступу до правди».

Також КП «Реклама» повідомило, що станом на 9 червня у Києві обліковано 15 537 чинних дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

У 2015 році до спеціального фонду міського бюджету було перераховано 148,5 млн грн від плати за право тимчасового користування місць для реклами, які перебувають у комунальній власності територіальної громади Києва.

Станом на 31 грудня 2015 року було зареєстровано 15 962 дозволів на рекламу.

Нагадаємо, у січні «Доступ» повідомляв, що загалом КП «Реклама» за зовнішню рекламу і рекламу на транспорті отримала близько 223 млн грн.

Також КП «Реклама» повідомило, що на вимогу Кабміну від 21 жовтня 2015 року «Про затвердження положення про набори даних» інформацію про перелік розповсюджувачів реклами можна отримати на сайті Департаменту містобудування та архітектури і на сайті Єдиного державного веб-порталу відкритих даних.

Так, за інформацією даних Єдиного порталу відкритих даних, найбільша за площею реклама – панно на фасаді будинку на вулиці Маяковського, 21 в Оболонському районі – значиться за ТОВ «Група Компаній «Центр».  Дозвіл на цю рекламу дійсний до 4 липня 2016 року.

Перелік розповсюджувачів реклами, що отримали дозвіл на розміщення зовнішньої реклами.

Інформація про рекламні засоби

Мапа з розміщенням реклами

Читати відповідь та запит повністю

Для порівняння: торік Рівне заробило на рекламі близько 3 млн грн.

 

«Доступ до правди»

Фото - kievvlast.com.ua