Львівський адмінсуд у листопаді розгляне справу волинської журналістки проти фонду Палиці

25 Жовтня 2017 13:10

Львівський апеляційний адміністративний суд призначив на 13 листопада судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги журналістки Ірини Мусій (Аріни Крапки) на рішення суду першої інстанції, який відмовив їй у задоволенні позову до благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на повістку про виклик до суду, яку отримала журналістка і повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Судове засідання розпочнеться у Львові о 09:30.

«Доступ до правди» писав, що журналістка 14 березня 2017 року надіслала до благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» запит на інформацію.

Вона просила надати  звіти про надходження та витрати коштів фонду з 2014 року до сьогодні. Натомість у фонді попросили продовжити термін розгляду запиту, а потім відмовилися надавати інформацію взагалі. У відмові фонд зазначив, що не є розпорядником запитуваної інформації. Після цього Мусій подала позов до суду.

«Нагадаю, що в червні 2017 року Волинський окружний адмінсуд відмовив мені в задоволенні позову повністю. У позові я просила оскаржити дії фонду та надати мені всі звіти про отримання та використання коштів фондом з 2014 по 2017 роки.

У результаті проведення журналістського розслідування ми з колегою Юрієм Горбачем з'ясували, що фонду надавала кошти ТзОВ Коломойського «Зірка Буковелю», - зазначає журналістка.

Юридичну підтримку у справі надає медіаюрист Олександр Бурмагін, судовий збір оплачує ініціатива «На суд за доступ».

 

 Фото на головній - https://ar.volyn.ua/2016/04/08/u-lutsku-suddya-pereshkodzhala-zhurnalisttsi-zmi/

«Доступ до правди»