Мешканцям Печерська нарахували 5, 66 мільйонів гривень за утримання будинків, сплачено – 4, 32

26 Вересня 2016 13:39

Станом на 1 вересня мешканцям Печерського району за «Поточний ремонт» нараховано 5, 66 млн грн, сплачено – 4, 32 млн грн. Про це стало відомо з відповіді КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району» на запит «Доступу до правди».

КП повідомила, що тарифи на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій розраховані відповідно до Постанови Кабміну від 1 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та затверджені розпорядженням виконавчого органу КМР від 30 квітня 2015 року «Про встановлення тарифів та структури тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та внесення змін до деяких розпоряджень виконавчого органу».

Однією зі складових тарифу є вищезгаданий «Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження».

До ремонту входять такі роботи:

·         Поточний ремонт конструктивних елементів;

·         Поточний ремонт внутрішньобудинкових систем;

·         Поточний ремонт технічних пристроїв будинку, елементів зовнішнього благоустрою.

Кошти на поточні ремонті роботи та роботи зі зміни трубопроводів у будинках комунальної власності Печерського району враховані в тарифі на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій, і їх надходження залежить від сплати мешканців.

Також КП повідомила, що на балансі знаходиться 679 будинків та 11 ОСББ.

Нагадаємо, раніше «Доступ» повідомляв, що у Печерському районі на ремонт житла виділили 10, 22 млн грн. 

«Доступ до правди»

Фото - zhvisti.com