«Миколаївські парки» відмовилися відповідати на запит про премії та витрати

27 Серпня 2024 14:18

Комунальне підприємство «Миколаївські парки» відмовило громадському активісту Дмитру Рябченку у наданні інформації про витрати підприємства та розміри зарплат і премій керівництва. Про це миколаївець написав на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє Корабелов.Інфо.

Інформаційний запит до КП Дмитро Рябченко направив 8 серпня 2024 року.

Активіст цікавився, як ландшафтники витрачають бюджетні кошти, скільки дерев вони висадили у Миколаєві та які премії отримують керівники підприємства.

Відповідь отримав вже наступного дня – «Миколаївські парки» надіслали відмову у задоволенні запиту. Чому? Тому що, нібито, «інформаційний запит не містить посилання на законодавчий акт, на підставі якого він зроблений, а тому не зрозуміло, чи розглядати його згідно Закону України Про доступ до публічної інформації чи Закону України Про звернення громадян». Крім того, виправдовується розпорядник, «запит не містить даних, яким чином необхідно надати відповідь».

Дмитро Рябченко такою відповіддю КП обурений. Активіст переконаний: чиновники навмисно використовують формальні причини, щоб уникнути відповідей на питання, які турбують суспільство.

Миколаївець планує продовжувати боротьбу за прозорість роботи комунальних підприємств і вже звернувся зі скаргою до Уповноваженого з прав людини, очікуючи на відповідь.

«Доступ до правди»