На цвинтар - лише за гроші: скільки коштує проїхати на цвинтар в Кременчуці

12 Лютого 2024 00:00


Родині покійника співробітники цвинтаря Свіштовське у Кременчуці не дозволили проїхати до місця поховання на власному авто  і вимагали за проїзд гроші. У чому причина заборони видання «Кременчуцький Телеграф» дізнавалося у комунального підприємства через офіційний запит.

Родині померлого довелося нести тіло до місця поховання власноруч. «Кременчуцький Телеграф» в день оприлюднення інциденту намагався зв'язатися з керівництвом комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг», втім, отримали рекомендацію «писати запит на інформацію». У тексті запиту журналісти поставили наступні питання:

  

2 лютого 2024 року «Кременчуцький Телеграф» отримав відповідь на запит. У відповіді йдеться, що запитувана інформація, в розумінні закону України «Про доступ до публічної інформації», не є публічною. Тобто інформація про те, «чи можуть проїхати автівки з померлим до заздалегідь придбаного місця поховання, якщо авто з померлим не є катафалком СКРП» не є такою, яка потребує публічного висвітлення, на думку керівництва СКРП.

 

Водночас у спецкомбінаті надали актуальну інформацію щодо вартості послуг на перевезення померлих катафалком спецкомбінату.

 

«Доступ до правди»