«Нафтогаз» знову відмовився назвати імена тих, хто отримав премії за Стокгольмський суд

18 Вересня 2018 09:09

НАК «Нафтогаз» відмовився назвати імена тих, хто отримав премії за Стокгольмський суд, аргументуючи свою відмову відповісти на запит тим, що надання такої інформації не є необхідним для захисту інтересів національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Про це пише на своїй Фейсбук-сторінці Ірина Кушнір, експерт ГО «Український інститут з прав людини».

Нагадаємо, ідеться про суму 46,3 млн доларів США, яку, за повідомленнями НАК «Нафтогаз» було витрачено на премії причетним до перемоги НАК «Нафтогаз України» у Стокгольмському суді в спорі з російським ПАТ «Газпром» щодо транзитного контракту.

ГО «Український інститут з прав людини» оскаржив дану відмову у суді.

Як писав «Доступ», раніше інформаційне агентство «Українські новини» за підтримки юристів Української Гельсінської спілки з прав людини подало позов до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою зобов'язати Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» надати список посадовців компанії, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над публічним акціонерним товариством «Газпром».

Як повідомляли «Українські новини», «Нафтогаз» засекретив прізвища щасливчиків. На свій запит УН отримали відповідь, що це конфіденційна інформація.

«Доступ до правди»