Нацполіція на запит «Курсу»: У прикарпатців на руках 25 тисяч одиниць легальної зброї

23 Жовтня 2017 11:26

За даними обласного управління Нацполіції, на руках у прикарпатців приблизно 25 тисяч одиниць легальної зброї. Про це повідомляє івано-франківське видання «Курс».

На інформаційний запит «Курсу» обласне управління Національної поліції повідомило, скільки станом на 1 вересня 2017 року мешканці Івано-Франківської області мають дійсних дозволів на право носіння та зберігання зброї.

Найбільше дозволів – 14 717 – видано на мисливську гладкоствольну зброю, на мисливську нарізну зброю – 3452 дозволи, на травматичну зброю – 2334, на холодну зброю – 92, на пневматичну – один.

«Курс» просив Нацполіцію також надати інформацію про видані дозволи на зброю з 2013 року. Проте, посилаючись на реформування Нацполіції, було надано статистичні дані лише з 2015 року.

 

Окремо видання просило надати інформацію про кількість зброї, яку прикарпатці здають під час добровільних місячників здачі зброї.

Станом на 1 вересня 2017 року статистика є такою:

 

З 1 жовтня, коли розпочався добровільний місячник здачі зброї, жителі області здали ще 98 одиниць різних видів зброї та 12 спецзасобів. Серед них – 60 одиниць мисливської гладкоствольної, 22 – мисливської нарізної, 2 одиниці армійських зразків та 14 одиниць холодної зброї.

Крім цього, прикарпатці добровільно здали 812 шт. боєприпасів до зброї армійських зразків та мисливської нарізної зброї.

Як інформує видання, під час місячника добровільної здачі зброї власники незареєстрованої зброї не лише звільняються від відповідальності за її незаконне зберігання, а й можуть її зареєструвати.

«Доступ до правди»