«Ні корупції!» отримали інформацію після втручання Омбудсмана, але суд порушника не покарав

13 Квітня 2018 09:43

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження в адміністративній справі про порушення працівницею прокуратури Тернопільської області Іриною Мокрій закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це пише «Ні корупції!».

Підстава такого судового рішення: закінчення граничного строку притягнення до адмінвідповідальності.

Нагадаємо, провадження у цій справі представництво Омбудсмана розпочало у лютому минулого року. Воно стосувалося відмови прокуратури Тернопільської області надати відповідь на запит сайту «Ні корупції!».

Запит було надіслано до прокуратури у січні 2017 року. Він стосувався біографічних даних та освіти прокурора Олега Проця, якого перевели із Черкас до Тернополя. Останньою гучною справою працівника прокуратури у Черкасах була коштовна покупка – електромобіль Тесла –  за майже півмільйона гривень.

З приводу порушення права на інформацію «Ні корупції!» звернувся зі скаргою до Омбудсмана. За результатами розгляду звернення було відкрите відповідне провадження та складено адміністративний протокол.

У результаті, рівно через десять місяців після запиту «Ні корупції!», прокуратура Тернопільської області таки надала інформацію на запит, проте адміністративний протокол на працівницю, що порушила ЗУ «Про доступ до публічної інформації», було скеровано в суд у січні 2018 року, майже через рік після вчинення правопорушення, а граничний строк притягнення до адміністративної відповідальності становить лише 3 місяці.

Суд постановив закрити провадження в адміністративній справі про притягнення Ірини Мокрій до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 212-3 КУпАП без встановлення вини.

«Доступ до правди»