Омбудсман відкрив провадження проти Казначейської служби Києво-Святошинського району за ненадання інформації

16 Травня 2017 11:05

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відкрив провадження на Управління Державної Казначейської служби України у Києво-Святошинському районі за порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомляє журналіст Сергій Чагоров.
Мешканець села Гатне Києво-Святошинському районі Київської області та журналіст «Громади Київщини» Сергій Чагаров звернувся до Гатненської сільської ради із запитом, де просив надати документи, що підтверджують сплату оренди земельних ділянок площею 48 га у селі Гатне, де нині будують житловий комплекс «Озерний гай Гатне». Крім того, запитувач просив надати документи, що підтверджують  сплату коштів (витрат - Доступ) при зміні їх цільового призначення.

У відповідь на запит Гатненська сільська рада заявила, що не володіє запитуваною інформацією і направила запит до Управління Державної Казначейської служби у Києво-Святошинському районі.
Державна Казначейська служба, у свою чергу, не відповіла на запит Чагарова навіть через 2 місяці. Чагаров був змушений подати скаргу до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини після якої потім Секретаріат Уповноваженого відкрив провадження на Казначейську службу.

 

 

Нагадаємо, у справі про сумнівне надання в оренду 48 га особливо цінних земель громади села Гатне підприємству ВК «Підряд» Уповноважений ВР з прав людини відкрив третє адміністративне провадження. “Доступ до правди” повідомляв, що провадження було відкрито на голову Гатненської сільської ради Корицького Броніслава за відмову в наданні інформації через неповноліття Чагарова Сергія. Крім цього, офісу Уповноваженого довелося скласти адмінпротокол на Прокуратуру Київської області за ненадання інформації, хто саме з посадових осіб Прокуратури Київської області поставив свій підпис під листом-відмовою від касації у справі про сумнівне виділення земельних ділянок.

 

 

 

«Доступ до правди»