Поліція Миколаївщини програла суд і тепер має надати журналісту список співробітників

22 Лютого 2017 13:25

Головне управління Національної поліції в Миколаївській області програло апеляцію, оскаржуючи рішення, яке зобов'язало його надати журналістові список всіх своїх співробітників. Про це повідомляє видання Преступности.НЕТ.

У липні 2016 року журналіст видання Преступности.НЕТ  Андрій Лохматов написав запит на отримання публічної інформації щодо списку співробітників поліції Миколаївщини. Заступник начальника ГУ НП в Миколаївській області полковник Євген Ковтун у відповідь на інформаційний запит надав список прізвищ і посад тільки керівників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. Зважаючи на неповну відповідь, Андрій Лохматов звернувся до суду.

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов Андрія Лохматова і визнав дії Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та заступника начальника цього відомства Євгена Ковтуна неправомірними.

Нацполіція Миколаївської області оскаржила дане рішення до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Проте суд другої інстанції погодився з доводами журналіста і відмовив поліції у задоволенні позову, залишивши рішення миколаївського суду без змін.

«Абзацом четвертим ч.1 ст.47 ЗУ «Про запобігання корупції»  визнано, що інформацією з обмеженим доступом є лише відомості щодо реєстраційного номера облікової картки платника або серії та номера паспорта громадянина України, місця проживання, дати народження фізичних осіб, щодо яких зазначається інформація в декларації, місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації (крім області, району, населеного пункту, де знаходиться об’єкт)», – йдеться у постанові Одеського апеляційного адміністративного суду.

Суд також зобов’язав поліцію Миколаївської області повернути позивачеві витрачені кошти на судовий збір.

«Доступ до правди»