Працівники ДонОДА не прийняли лист із запитом на інформацію, на словах порекомендували слати його в Донецьк

14 Березня 2017 13:27

Працівники Донецької обласної державної адміністрації, що тимчасово перебуває в Краматорську, відмовилися прийняти рекомендований лист з позначкою «публічна інформація». Про цей факт повідомляє журналіст та громадський активіст Андрій Романенко, координатор громадського руху «Дій!».

За його словами, 26 січня 2017 року він надіслав інформаційний запит до Донецької ОДА рекомендованим листом  з повідомленням про вручення на адресу, вказану на офіційному сайті Донецької ОДА, а на початку лютого отримав цей лист з позначкою про  закінчення строку зберігання рекомендованої кореспонденції.

«За словами співробітників поштового відділення, до яких я звернувся особисто, працівники Донецької ОДА відмовляються отримувати рекомендовані листи з примітною "Публічна інформація" мотивуючи це тим, що відповідний підрозділ залишися у Донецьку й всі листи слід слати туди», – говорить Романенко.

Запит Романенка стосувався штатного розпису Донецької обласної державної адміністрації (Донецької військово-цивільної адміністрації) та її структурних підрозділів.

Щодо порушення свого права на інформацію Андрій Романенко подав скаргу в Секретаріат Уповноваженого з прав людини.

«Доступ до правди»