«Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» отримала відповіді на інформзапити від усіх лікарень Вінниці

11 Листопада 2016 10:55

Активісти ГО «Філософія серця» у рамках ініціативи «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» отримали відповіді на 22 інформаційні запити, які було розіслано в усі обласні та міські медичні заклади Вінниці.

У запитах йшлося про умови співпраці медичних закладів із благодійними фондами, що створені при них та акумулють кошти, зібрані з пацієнтів.

За словами Юлії Григи, керівника ГО «Філософія серця», не всі розпорядники відерагували на запити відразу, довелося надіслати 8 повторних запитів.

«Результат нас вразив: протягом години після розсилки нам передзвонили з чотирьох закладів. Вінницька міська клінічна лікарня №3 і пологовий будинок №2 запевнили, що надсилали відповідь на наш запит і тут же її продублювали. Обласний клінічний ендокринологічний диспансер та госпіталь ветеранів війни пояснили, що первинні запити не отримували, але на повторний запит відповіли вже на наступний день», ділиться досвідом комунікації Юлія Грига.

«Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» стартувала у травні 2016 року. Мета ініціативи – протидія схемам неформальних платежів з пацієнтів у закладах охорони здоров’я України шляхом унормування механізмів прозорої та підзвітної діяльності благодійних фондів при лікарнях. Реалізує проект «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Доступ до правди»