«Сканування покладає на раду надмірний тягар»: суд визнав винною Олешківську міськраду

15 Серпня 2017 11:10

Цюрупинський районний суд Херсонської області визнав винною Олешківську міську раду Херсонської області у ненаданні інформації на запит. Про це йдеться у постанові суду.

Запитувач просив надати копії клопотань громадян за 2015 – 2017 роки щодо отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою та рішень ради, прийнятих за результатами їх розгляду.

Заявнику відмовили у наданні запитуваної інформації, обґрунтувавши це тим,  що надання запитуваних копій документів в електронному вигляді не вбачається можливим, так як їх сканування покладає на раду надмірний тягар.

У постанові зазначено, що відповідно до ч. 1 ст. 15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати, зокрема, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньо організаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, іншу інформацію про діяльність суб'єктів владних повноважень, порядок обов'язкового оприлюднення якої встановлений законом.

Суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 212-3 КУпАП відносно міської ради у зв’язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

 

«Доступ до правди»