Скільки депутатів міськради Бахмута склали мандат

24 Квітня 2024 11:07

Від початку повномасштабного вторгнення Бахмутська міська рада провела понад десяток дистанційних засідань, на яких були присутні й місцеві депутати. Засідання проводили онлайн. Станом на квітень 2024 рік налічують чинних 23 депутати, 14 держслужбовців склали мандат, ще один депутат загинув.

Про це повідомили у відповідь на запит редакції видання Бахмут.ін.юа.

Сьогодні Бахмута фактично не існує, як міста. Росіяни знищили всю міську інфраструктуру, вціліли лише окремі райони, саме місто перебуває під російським контролем. Місцеві ОМС та МВА працюють в евакуації, зокрема й депутати.

У відповідь на запит журналістам повідомили, що станом на квітень 2024 року кількість депутатів Бахмутської міської ради 7 скликання складає 23 особи, 14 депутатів склали свої повноваження за особистими заявами, 1 депутат загинув.

З початку повномасштабного вторгнення по квітень поточного року провели 3 дистанційних пленарних засідання ceciї та 18 дистанційних засідань постійних комісій Бахмутської міськради.

Регулярно ці засідання відвідували 20 депутатів, а от активно займаються громадською діяльністю два депутати. До слова, під час воєнного стану на законодавчому рівні функції депутатів не врегульовані.

Нагадаємо, що 10 квітня стало відомо про затримання колишнього депутата-регіонала Владислава Лук’янова, депутата міськради Бахмута. Він після захоплення частини регіону пішов на співпрацю з ворогом, надав фсб повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення, також публічно виправдовував збройну агресію рф. Наразі Лук’янову оголосили підозру.

 

«Доступ до правди»