Спецвипуск «Голосу України» з законом про Генпрокуратуру опублікували за п’ять хвилин до того, як газета потрапила в руки нардепів

18 Травня 2016 14:20

Спецвипуск «Голосу України» від 12 травня було опубліковано о 15.20. Про це стало відомо з відповіді «Голосу України» на запит користувача «Доступу до правди». У спецвипуску було опубліковано ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України».

Тираж «Голосу України» складав 41 122 примірники.

Нардеп Володимир Арєв опублікував спецвипуск у Фейсбуці о 15.25

Аналогічний запит надіслав народний депутат Сергій Лещенко. Він запитав, коли спецвипуск було підписано до друку і на підставі якого рішення надруковано. У відповіді зазначено, що спецвипуск було підписано до друку о 14.45, а надруковано на підставі статуту ДП «Редакція газети «Голос України». Фактично підставу, чому редакція вирішила вдатися до форсмажорного кроку - друку спецвипуску, головний редактор видання не озвучив.

За сам Закон №4625 нардепи проголосували о близько 12.00. Через дві години його підписав Президент.

У Законі йдеться про зміни вимог до посади Генерального Прокурора. Відтак, генпрокурор має мати вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років. Раніше була вимога про досвід роботи у прокуратурі.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»

Фото - Володимир Ар'єв