Суд визнав ТОВ «Перший український експертний центр» винним у неповному наданні інформації

19 Червня 2017 10:55

Шевченківський районний суд міста Києва визнав винним ТОВ «Перший український експертний центр» у неповному наданні інформації на запит. Про це йдеться у постанові суду.

Запитувач просив надати інформацію про направлення до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для затвердження розрахункових матеріалів щодо тарифів та послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по будинку за адресою бульвар Перова, 10-А у місті Київ.

Крім того, запитувач вимагав копії заяви про затвердження тарифів та розрахункових матеріалів по тарифах на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території за тією ж адресою, які надіслано до органу місцевого самоврядування міста Києва для затвердження.

Розпорядник надав відповідь на запит, але копій заяви не надіслав.

Не отримавши повної відповіді, запитувач звернувся до Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України.

Уповноважений склав протокол про порушення ЗУ «Про доступ до публічної інформації», оскільки у відповіді на запит не зазначено про причини, з яких копії таких документів не можуть бути надані.

Компанія ТОВ «Перший український експертний центр» - приватна компанія, що займається управлінням багатоквартирних будинків та прибудинкових територій і розпорядником публічної інформації щодо тарифів для населення.

«Доступ до правди»