Суд засудив мера Підгородні за ненадання інформації про освіту і стаж роботи посадовців міськради

25 Травня 2016 12:14

Вивчивши матеріали справи, протокол про адміністративне правопорушення, складений офісом Уповноваженого з прав людини, Дніпровський суд Дніпровської області встановив, що голова міста Підгороднє Галина Кузьменко винна у вчиненні адміністративного правопорушення, а саме в необгрунтованому віднесенні інформації до інформації з обмеженим доступом.

Мер Підгороднього відмовила у задоволенні запиту щодо надання копій документів, які підтверджують вищу освіту, стаж роботи за фахом, проведення атестації, підвищення кваліфікації, проведення атестації зі знання державної мови стосовно посадових осіб Підгородненської ради, з посиланням на те, що дана інформація є конфіденційною.

Проте згідно ч. 2 ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних», не є конфіденційною інформацією персональні дані, що стосуються здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень.

Суд розсудив, що дана інформація є публічною і такою, що має надаватись за інформаційним запитом, а відмову міського голови – протиправною.

В судовому засіданні міський голова свою вину визнала, просила обмежитись мінімальним покаранням.

Читати постанову у Судовому реєстрі

 

«Доступ до правди»