Суд зобов’язав надати декларації 18 депутатів Краматорської міськради, що працюють на НКМЗ

18 Січня 2017 13:56

Краматорський міський суд Донецької області задовольнив позов громадського активіста Андрія Романенка, керівника Центру громадського контролю «Дій!», до Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ) і зобов’язав відповідача надати на запит декларації 18 депутатів міської ради Краматорська, що працюють на НКМЗ.

Як писав «Доступ», Романенко просив надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік 18 співробітників НКМЗ, які є депутатами міськради. Більше того – це третина депутатського корпусу міста.

«Ці особи є депутатами Краматорської міської ради. Відповідно до ст. 12 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» «суб’єкти декларування зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік», - йшлося у запиті.

Проте на НКМЗ заперечили суспільний інтерес запитуваної інформації і свій статус розпорядника публічної інформації.

Однак суд пристав на аргументи позивача, який наполіг на тому, що доказом того, що запитувана інформація є суспільно значущою є те, що законодавець передбачив спеціальні гарантії доступу до такої інформації і заборонив обмежувати доступ до неї.

Також суд застосував трискладовий тест до запиту і не знайшов підстав для обмеження запитуваної інформації.

Читати постанову в Судовому реєстрі

 

«Доступ до інформації»

На фото: Андрій Романенко

Фото - Громадське радіо