Тільки Міністерство інфраструктури відповіло, що має радників-іноземців

16 Грудня 2015 10:51

Скільки іноземних високопосадовців отримали українське громадянство цього року та зайняли посади в українському уряді, такий інформаційний запит надіслав користувач «Доступу до правди» у Кабміну. Також громадянин попросив перелічити іноземних радників міністрів, які займають цей пост офіційно.

9 міністерств – Міноборони, Міносвіти, МВС, МОЗ, Мінекології, Мін’юст, Мінекології, Мінагрополітики, Міненергетики – відповіли, що таких осіб у них немає. Лише Міністерство інфраструктури зазначило, що в них є радники-іноземці, та й ті працюють на громадських засадах та не є державними службовцями.

Решта міністерств не відповіли вчасно на інформаційний запит, порушивши тим самим Закон України «Про доступ до публічної інформації».

У свою чергу департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України повідомив, що серед міністрів є особи, які були іноземцями та отримали українське громадянство у 2014 році: міністр фінансів України Наталія Яресько, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Серед штатних радників прем’єра, віце-прем’єр-міністрів та міністра Кабінету міністрів немає осіб, які отримали українське громадянство у 2015 році, зазначив секретаріат.

Читати запит і відповіді повністю

 

 

«Доступ до правди»