Цього року на Вінниччині меддопомогу дітям з особливими потребами забезпечили на 7 мільйонів

18 Листопада 2016 13:30

На Вінниччині за дев’ять місяців 2016 року профінансовано медичне лікування дітей з обмеженими можливостями на суму 6, 97 млн грн.

Про це стало відомо з відповіді Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації на запит користувача «Доступу до правди».

Кошти передбачені на медикаменти та амбулаторне лікування дітей на суму 1, 28 млн грн з запланованих на рік 2, 08 млн грн, а також на стаціонарне лікування на суму 5, 69 млн грн з запланованих 14, 75 млн грн.

У результаті фінансування пільговими медикаментами було забезпечено 1 485 дітей-інвалідів.

Департамент охорони здоров’я повідомив також, що у Вінницькій області станом на 1 січня 2016 року зареєстровано 6 783 дітей-інвалідів.

Стаціонарна допомога дітям в області надається в дитячих відділеннях окружних лікарень інтенсивного лікування, центральних районних лікарнях, територіальних медичних об’єднаннях, лікарнях планового лікування та в обласних закладах.

У Вінницькій області знаходиться Липовецька лікарня відновного лікування, Центр реабілітації на базі Вінницького спеціалізованого будинку дитини та ще шість обласних санаторіїв, які знаходяться в підпорядкуванні Департаменту.

Читати відповідь та запит повністю 

 

«Доступ до правди»