У Камені-Каширському суд визнав відповідь «Шукайте на сайті» неправомірною

24 Жовтня 2017 13:00

Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради.

Також суд зобов’язав раду надати журналістові відповідь протягом 5 робочих днів і відшкодувати судовий збір.  

Нагадаємо, запитувач просив надати інформацію про витрати на ремонт сесійної зали в адміністративному приміщенні Камінь-Каширської районної ради, на що конкретно було витрачено кошти та долучити до відповіді документи.

Натомість від райради він отримав лист із повідомленням, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua..

«Відповідачем на надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит», - ідеться у постанові суду.

Як писав «Доступ», судовий збір у справі оплатила ініціатива «На суд за доступ».

Вірна, організаторка ініціативи, розповіла «Доступу», що тепер ці гроші буде повернено в загальний фонд і переспрямовано на іншу справи з доступу.

«Доступ до правди»

 

Фото – Вадим Карпік