У Херсоні скаржаться на сайт міськради за невчасний облік публічної інформації

17 Травня 2017 11:06

Херсонська громадська організація «Право на життя» подали скаргу на сайт міської ради Херсона з приводу невчасного оновлення системи обліку публічної інформації. Про це активісти повідомили на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«На сайті міської ради у розділі «Реєстр публічної інформації» у форматі DOC наявні класифікації документів, що створюються та зберігаються структурними підрозділами міської ради. На сайті «Відкритий бюджет» наявна «Система обліку інформації Херсонської міської ради». Натомість Реєстри не містять ніяких даних про конкретні документи, а Система обліку не оновлюється з 15.03.2016.», - зазначено у скарзі активістів.

Активісти посилаються на ст. 15 (Розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати прийняті ними нормативно-правові акти й акти індивідуальної дії (крім внутрішньоорганізаційних), проекти рішень, тощо); ст. 18 (Система обліку публічної інформації не може бути віднесена до категорії інформації з обмеженим доступом); та 23 (Закону рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника) ЗУ «Про доступ до публічної інформації» і вимагають міську раду забезпечити містянам онлайн-доступ до актів міської ради та її виконавчих органів.

«Доступ до правди»