У квітні ІМІ зафіксував 3 випадки обмеження доступу журналістів до інформації

14 Травня 2018 13:15

У квітні Інститут масової інформації зафіксував три випадки обмеження доступу до публічної інформації з боку місцевої влади у Миколаївській та Одеській областях та з боку Державної міграційної служби. Такі дані подає щомісячний моніторинг ІМІ «Барометр свободи слова».

Загалом Інститут масової інформації зафіксував 17 порушень свободи слова на території України. З них найбільше порушень зафіксовано в категорії “перешкоджання законній журналістській діяльності” – 9, ця кількість залишилась на тому ж рівні, що й у березні. 

Порушення свободи слова були зафіксовані експертами ІМІ в семи регіонах. Найбільше випадків сталося в Києві (дев’ять) та по два випадки на Дніпропетровщині й Одещині, в інших регіонах – по одному випадку.

ІМІ зафіксували по одному випадку у категоріях «погрози» та «побиття», в категоріях «кібератаки», «політичний тиск» та «судові позови проти ЗМІ».

Таким чином, з початку року ІМІ зафіксував 41 випадок перешкоджання, 11 випадків погроз, 8 випадків побиттів та 8 випадків обмеження доступу до інформації.

«Доступ до правди»