У Мінсоці інформацію про гроші Реви надають, але закон «Про доступ…» все одно порушують

11 Січня 2018 11:32

Після публікацій у ЗМІ та на Фейсбуку Міністерство соціальної політики надало дані про заробітну плату міністра соціальної політики Андрія Реви – відповідну інформацію міністерство опублікувало на сайті із плашкою «Прес-реліз».

«Після того, як я опублікував допис на Фейсбуку та новину на «Українських новинах» про те, що Мінсоц не надає мені відповіді на запит, натомість вимагає пояснити мету отримання запитуваної інформації, зі мною кілька людей зв’язалися з міністерства», - розповів «Доступу до правди» Єгор Шуміхін, кореспондент УН. 

Пізніше запитувану інформацію було опубліковано на офіційному сайті Мінсоца у рубриці «Прес-релізи» та надіслано як відповідь на запит.

За словами Шуміхіна, свій запит він надіслав 29.11.2017, публікацію на сайті датовано 14 грудня, а повторна відповідь надійшла 18.12.2017.

«Попри те, що дане питання вичерпане, але визначений законом 5-денний термін надання відповіді усе-таки порушено», - відзначає журналіст «Українських новин» у коментарі «Доступу…».

Цього місяця ситуація повторилася: 27 грудня 2018 року Шуміхін надіслав аналогічний запит про заробітки міністра у грудні 2017-го, відповідь отримав після нагадування сьогодні, 11 січня 2018 року. Як пояснили в міністерстві, порушення законних термінів надання відповіді повязане з тим, що запит зареєстрували лише після Нового року – 5 січня.

Згідно з відповіддю, заробітна плата міністра соціальної політики Андрія Реви за грудень 2017 року становила 67,5 тис грн, його заступників – від 55,8 тис грн до 101,5 тис грн., державного секретаря міністерства – 80,6 тис грн.

«Доступ до правди»

Читайте також:

Мінсоцполітики вимагає від «Українських новин» пояснити мету запиту про зарплату Реви