У міськраді Запоріжжжя створили робочу групу через недобудови у Південному мікрорайоні Запоріжжя

23 Травня 2024 00:00

Робоча група у мерії Запоріжжя займеться питанням низки недобудованих багатоповерхівок у Комунарському районі міста. Про це повідомив Департамент з питань ефективної роботи та розвитку комунальних підприємств Запорізької міської ради у відповіді на інформаційний запит «Відбудови. Запоріжжя».

Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 19.04.2024 створено склад робочої групи з організації роботи, пов’язаної з завершенням будівництва багатоквартирних житлових будинків 76,77,78,79 по вул. Нагнибіди, будинку 76 по вул. Новокузнецькій у Запоріжжі.

У групі працюватимуть майже три десятки представників міськради, комунальних служб і громадськості. Також у складі робочої групи значиться Петро Сабашук. Як відомо, Сабашук – директор ІБК «Рассвет», забудовника ЖК «Козак-Сіті» (будинки № 76, 77, 78, 79 на вулиці Нагнибіди ) та ЖК «Моноліт» (будинок № 76 по вулиці Новокузнецькій ).

Як писала раніше «Відбудова. Запоріжжя»,  Верховний суд забов’язав Запорізьку міську раду організувати роботу по завершенню будівництва будинків у Південному мікрорайоні (вулиця Нагнибіди будинки 76 та 77) . Квартири у Південному мікрорайоні Запоріжжя  люди придбали через державну програму молодіжного кредитування. Бюджетне фінансування із Запорізької міської ради на «Цільову програму забезпечення молоді міста Запоріжжя житлом на 2018-2020 рік» становило 32,3 мільйона гривень, а контролювати будівництво мав міський УКБ. Також самі запорожці вклали свої власні гроші в покупку квартир у будинку, що будується, але житла так і не отримали. 

«Доступ до правди»