У санаторії «Конча-Заспа» вважають, що зарплата керівника не публічна інформація

23 Лютого 2017 11:13

Державне підприємство «Санаторій «Конча-Заспа» відмовилося надавати інформацію про про заробітну плату, в тому числі надбавки і премії, директора санаторію. Про це повідомляє сайт «Ні корупції».

Заступник директора О. Мирошніченко у відповіді на запит пояснив відмову тим, що директор санаторію не є особою уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, , а тому його зарплата не є публічною інформацією.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб Міністерства юстиції України, ДП «Санаторій «Конча-Заспа» має державну організаційно-правову форму. Керівником підприємства зазначений Нагорянський Анатолій Олексійович.

«Зазначимо, що ДП як державні унітарні підприємства є юридичними особами публічного права. Тому підпадають під дію закону «Про доступ до публічної інформації». Згідно із вимогою статті 4 Закону України «Про запобігання корупції», посадові особи юридичних осіб публічного права є суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення», - коментує ситуацію видання «Ні корупції».

Сайт «Ні корупції» у 2016 році вже звертався до санаторію з вимогою показати фінансові показники підприємства, а також надавати копію декларації про майно і доходи керівника. Тоді державне підприємство також відмовилося надавати інформацію.

Нагадаємо, влітку 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд за позовом видання «Українські новини» зобов'язав державні комплекси «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця» відкрити список своїх мешканців.

 

«Доступ до правди»