У Запоріжжі сканування відповідей на запити коштуватиме в рази дешевше

2 Лютого 2016 14:01

Запорізька обласна рада внесла зміни до Порядку відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк документів, що надаються за запитами на інформацію. Ідеться про оплату запитувачами фактичних витрат на копіювання або друк більш як 10 сторінок запитуваних документів. 

Раніше у Запорізькій ОДА у разі сканування або іншої комп'ютерної обробки документів у електронному вигляді застосовувався так званий коефіцієнт 8. У результаті вартість сканованої копії документу становила 4,56 грн за сторінку.

Після численних дискусій з громадськими активістами запорізької громадської організації «Народний захист», ЗОР скасувала розпорядження голови обласної ради від 20.04.2015 № 91-р та встановила нові розцінки за копіювання та друк документів, що надаються за запитами на інформацію.

 

«Перший етап нашої адвокасі-кампанії не увінчався успіхом. На всі наші звернення колишнє обласне керівництво настійливо не визнавало порушень. Вони умисно створили систему закритості та ненадання інформації, виставляючи людям серйозні рахунки.  Після виборів ми продовжили кампанію, і от кілька днів тому керівництво облради таки внесло зміни, прибравши з розпорядження ці абсурдні коефіціенти», - коментує Наталія Заболотна, керівник ГО «Народний захист».

 

«Доступ до правди»