Уповноважений відкрив чергове провадження проти Гатненської сільради

2 Листопада 2017 10:43

Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження щодо неоприлюднення на офіційному сайті рішень ради та проектів рішень ради. Про це повідомляє місцевий активіст Сергій Чагаров.

Мешканці Гатного 18 серпня 2017 року подали сільському голові Гатного Броніславу Корицькому колективне звернення з приводу дотримання сільрадою ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

29 серпня 2017 року мешканці села Гатне отримали відповідь на своє колективне звернення,  де виконавчий комітет зазначив: «Викладена в зверненні інформація прийнята до уваги та буде використана в подальшій роботі Гатненської сільської ради і її виконавчого комітету».

Через місяць після звернення сільрада опублікувала на сайті тільки розпоряження про скликання сесії, без проектів її рішень, що було вимогою колективного звернення.

Мешканці поскаржились Уповноваженому на недотримання сільським головою колективного звернення та за системне порушення ЗУ «Про доступ до публічної інформації» на що Уповноважений ВРУ з прав людини відкрив адміністративне провадження.

У адміністративному провадженні Уповноважений зазначив, що неоприлюднення документів, що стосуються діяльності сільської ради є порушенням ст.15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Нагадаємо, влітку цього року Уповноважений Верховної Ради з прав людини відкрив провадження проти посадової особи сільської ради Гатного Сергія Вітенка за неправомірне перенаправлення інформаційного запиту.

 

 

 

«Доступ до правди»