В КП «Київпастранс» бракує 30% працівників

12 Червня 2024 00:00

В КП «Київпастранс» виник гострий дефіцит працівників. Наразі на підприємстві відкрито більше 1500 вакансій. Нестача людей стала помітнішою через міграцію і мобілізацію. Водночас зараз працівників достатньо, щоб обслуговувати наявний рухомий склад та інфраструктуру.

Про це розповіли у прес-службі «Київпастрансу» у відповідь на запит РБК-Україна.

У комунальному підприємстві «Київпастранс» виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій, йдеться у відповіді на запит РБК-Україна.

«Відсоток нестачі кадрів сягає вже 27%. Зокрема, підприємство потребує слюсарів з ремонту рухомого складу та колісних транспортних засобів. Окрема потреба є у водіях автотранспортних засобів категорії «D» та «DE» (перевезення пасажирів громадського транспорту), досвід роботи яких відповідно до цих категорій становить від 2 років», – зазначають у підприємстві.

Наразі на підприємстві відкрито понад 1500 вакансій за різними напрямами, зокрема:

·        контролер пасажирського транспорту;

·        електрогазозварник;

·        механік автомобільної колони;

·        майстер із щоденного технічного обслуговування;

·        токар;

·        акумуляторник;

·        монтер колії;

·        механізатор;

·        машиніст автовишки та автогідропідіймача;

·        електомонтер контактної мережі (4, 5, 6 розряд);

·        електромонтер з випробувань та вимірювань (5 розряд).

«Так, за останні роки через масову міграцію, мобілізацію та інші процеси в країні, дефіцит співробітників посилився. Скорочення штату працівників не могло не позначитись на роботі підприємства. Однак наразі підприємство здатне обслуговувати наявний рухомий склад та інфраструктуру», – коментує «Київпастранс».

 

«Доступ до правди»