В Оболонському районі у черзі на житло 5, 4 тисячі сімей, за 2015 – 2016 роки поліпшили житлові умови 9

10 Червня 2016 10:49

В Оболонському районі на поліпшення житлових умов чекають 5 408 сімей. Про це стало відомо з відповіді Оболонської РДА на запит користувача «Доступу до правди».

Зокрема у позачерговій категорії обліковано 521 родин, першочерговій – 2 258 родин, на загальних підставах – 2 629.

Оболонська РДА у 2015 році поліпшила умови 5 черговикам, у 2016 – чотирьом. Проте навіть тут не йдеться про отримання квартири, а переважно про приєднання кімнат у комуналках, отримання кімнати у комунальній квартирі чи ордеру на приватизацію кімнати в гуртожитку.

«Після прийняття у лютому 2011 року Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання житла громадянам майже припинилося, оскільки цим законом, ст.40, забудовники були звільнені від передачі частки збудованого житла місцевим органам влади для забезпечення ним черговиків», – ідеться у відповіді на запит.  

У списку очікування перебувають:

·         478 сімей/одиноких громадян за категорією «Колишні працівники міліції» (першочергова категорія);

·         11 – мешканці ветхих будинків (першочергова категорія);

·         46 – з числа працівників прокуратури (категорія обліку на загальних підставах, до 15 липня 2015 року була першочергова категорія);

·         3 – з числа прокурорів-слідчих при переводі в іншу місцевість (категорія обліку на загальних підставах, до 15 липня 2015 року була першочергова категорія);

·         8 – з числа суддів (категорія обліку на загальних підставах, при зарахуванні на квартирний облік мали право на позачергове отримання житла).

Також в РДА пояснили, що учасники АТО мають право на зарахування на першочергове отримання житла, якщо визнаються такими, що потребують поліпшення житлових умов, а сім’ї загиблих АТО-вців обліковуються на позачергове отримання житла.  

З повним списком категорій громадян можна ознайомитися у відповіді на запит Оболонської РДА.

Читати відповідь та запит повністю

Читати відповідь та запит про черги Оболонської РДА

 

«Доступ до правди»