В Одесі за пришвидшеною процедурою за два місяці одружилося 522 пари

5 Жовтня 2016 12:05

В Одесі станом на 28 вересня проведено 522 державні реєстрації шлюбу у скорочені строки.

Про це стало відомо з відповіді Головного територіального управління юстиції у Одеській області на запит користувача «Доступу до правди».

Пілотний проект Міністерства юстиції щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявникам місцем почав працювати 31 липня. Відтак, штамп у паспорті ставлять одразу у день подачі заяви без очікування у 30 днів. До проекту також залучені Київ, Львів, Маріуполь та Сєвєродонецьк.

«Хатина одружень» працює 24 години на добу і є одноповерховим будинком в традиційному архітектурному стилі.

За словами Михайла Саакашвілі, реєстрація шлюбу у «хатинці одружень» триватиме до осінніх холодів, а потім реєстрацію шлюбів здійснюватимуть у Центрі адміністративних послуг.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 13 липня «Про запровадження пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу», у ньому беруть участь уповноважені представники Київського та Приморського районів міста Одеси.

«Доступ до правди» відправив запит щодо функціонування «Хатин одружень» 15 серпня до Одеської міської ради. Утім, запит декілька разів перенаправляли до відповідних розпорядників – ДП «Центр обслуговування громадян», Департаменту фінансів Одеської ОДА. Відповідь від Головного територіального управління юстиції прийшла 29 вересня.

Також «Доступ» запитував, скільки було виділено з бюджету коштів на встановлення «Хатини», але відповіді не отримав.

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

Фото – vidia.org