В Україні працює понад 17 тисяч підприємців і фірм з російськими власниками

11 Липня 2016 14:22

В Україні працює 12 931 юридична особа, засновниками яких є суб’єкти господарювання Росії, а також 4 306 фізичних осіб-підприємців з російським громадянством. Про це стало відомо з відповіді Міністра економічного розвитку і торгівлі України  на запит Громадської організації «Сила Народного Контролю – Чоп».

У запиті на публічну інформацію ГО «СНК – Чоп» зокрема просила надати вичерпні відомості про юридичних осіб Російської Федерації, які мають частку статутного капіталу і є засновниками українських підприємств, та інформацію про фізичних-осіб підприємців з російським громадянством.

Також запитувачка інформації, секретар ГО «СНК – Чоп» Лариса Приходько, повідомила, що відповіді на запит чекала близько двох місяців.

Початково запит був надісланий 10 травня до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Мінекономіки 20 травня повідомило, що повноваження держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань покладені на Міністерство юстиції України. Відтак, Мінекономіки переправило запит до Мін’юсту.

Відповідь від Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» Мін’юсту прийшла 23 червня з листом та інформацією стосовно фізичних осіб-підприємців з російським громадянством та юридичних осіб, засновниками яких є суб’єкти господарювання Росії, на оптичному диску.

ГО «СНК-Чоп» повний список поки не оприлюднила.

 

 

«Доступ до правди»