За першу половину року жіночий футбол обійшовся у 3, 6 мільйони гривень

25 Липня 2016 14:09

За перше півріччя 2016 року фінансові витрати на заходи з жіночого футболу склали 3, 6 млн грн. Про це стало відомо з відповіді Міністерства молоді та спорту на запит користувача «Доступу до правди».

Згідно з Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2016 рік загалом обсяг фінансування заходів з футболу складе 9, 08 млн грн.

Сума витрачених коштів за перше півріччя становила 4, 52 млн грн.

Мінмолодьспорту повідомило, що в основному кошти виділялися на заходи з жіночого футболу та на проведення міжнародних та деяких всеукраїнських змагань.

Зокрема на проведення міжнародних змагань пам'яті В. М. Баннікова та В. В. Лобановського та на призи клубу «Шкіряний м'яч» витрачено 910 200 грн.

Єдиний календарний план фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2016 рік був затверджений у лютому. За цим планом передбачено заходи з підготовки та участі у змаганнях 8 чоловічих та 4 жіночих команд.

Всеукраїнська спортивна громадська організація «Федерація футболу України» (ФФУ) є незалежною всеукраїнською громадською організацією фізкультурно-спортивного спрямування зі статусом юридичної особи на засадах колективного членства.

Співробітництво між Мінмолодьспортом і ФФУ здійснюється за договором про співпрацю від 27 лютого 2014 року.

Мінмолодьспорту делегував ФФУ повноваження щодо розвитку футболу та виключне право представляти цей вид спорту у Міжнародній федерації футбольних асоціацій (ФІФА), Європейському союзі футбольних асоціацій (УЄФА) і на міжнародних змаганнях, а також виключне право на організацію та проведення змагань з футболу за Єдиним календарним планом.

Також у відповіді на запит вказано, що на підготовку та участь національної збірної команди України у фінальних змаганнях чемпіонату Європи 2016 року з футболу у Франції кошти з державного бюджету не залучались.

Фінансування зазначеної підготовки та участі у європейських змаганнях проводилось за рахунок коштів УЄФА, спонсорів та інших позабюджетних джерел фінансування.

Читати відповідь та запит повністю

«Доступ до правди»

Фото - ffu.org.ua