Законодавством не встановлена кількість пільгових місць в маршрутках

21 Жовтня 2016 12:23

Чинним законодавством України не встановлено обмеження щодо кількості пільгових місць в маршрутних таксі.

Про це повідомляє «Громада Голосієва» з посиланням на відповідь Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної інформації.

У відповіді на запит йдеться, що приватні перевізники, які забезпечують перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Києва в режимі маршрутного таксі, не отримують відшкодування з бюджету.

Приватні перевізники добровільно взяли на себе зобов’язання здійснювати такі перевезення за рахунок власної господарської діяльності відповідно до ч.2 ст.916 Цивільного кодексу України.

Згідно зі ст. 37 ЗУ «Про автомобільний транспорт» автомобільні перевізники  забезпечують пільгові перевезення пасажирів. Відмова від пільгового перевезення забороняється, крім випадків, передбачених законом.

У ст.31 ЗУ «Про автомобільний транспорт» йдеться про те, що відносини перевізників визначаються з органами влади договором про організацію перевезень, у якому встановлюються умови перевезень, розмір компенсації витрат перевізника внаслідок перевезення пільгових пасажирів та регулювання тарифів, механізм їх виплати.

Отже, види та обсяги пільгових перевезень встановлюються замовленням, у якому визначаються порядок компенсації автомобільним перевізникам збитків від цих перевезень.

«Громада Голосієва» підсумовує, що у випадку відмови перевозити пасажирів пільгових категорій, потрібно звертатися до перевізника.

Читати відповідь та запит повністю 

«Доступ до правди»

Фото – image.zn.ua