Журналістка «Ні корупції!» виграла суд по доступу, який тривав понад рік

10 Жовтня 2017 11:04

Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов запитувачки, головної редакторки сайту «Ні корупції!» Ольги Бурди щодо ненадання Київською міською держадміністрацією імен осіб, яким у Деснянському районі столиці було виділено земельні ділянки. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

У відповідь на запит Департамент земельних ресурсів КМДА надав перелік рішень Київради, але без указання імен отримувачів землі.

Запитувачка також просила надати документи, що стали підставою для землевідводу, але розпорядник проігнорував це запитання.

Позов було подано до КМДА та Департаменту, в судовому процесі відбулося кілька засідань, після чого суд перейшов у скорочене провадження.

Серед вимог у позові було зазначено надати копії рішень міськради та інших  документів, на підставі яких було виділено землю.

Понад рік суд розглядав справу, після чого виніс постанову: вимоги до Департаменту земресурсів задовольнити, до КМДА – ні, оскільки, на думку суду, повну інформацію за цим запитом мав надавати саме Департамент.

Роман Головенко, один із юристів ІМІ, який представляв запитувачку в суді зазначає:

«Тривалий розгляд справ Окружному адмінсуді Києва, на жаль, зараз є типовим явищем. Ми задоволені рішенням суду першої інстанції, але, як бачимо, законність рішення суду часто може нівелюватися тривалим періодом його очікування (навіть без якихось спроб затягування процесу іншою стороною по справі). На повторний ідентичний запит ми вже отримали копії рішень Київради, але за надання документів, які їм передували, ймовірно ще доведеться повоювати».

 

 «Доступ до правди»