Змінився розпорядник даних про житлові субсидії

23 Листопада 2020 10:00

З січня 2020 року Держстат повністю припинив публікувати дані про надання та обсяги житлових субсидій. Відтепер ця інформація публікується на сайті Мінсоцполітики.

Справа в тому, що набула  у 2018 році постанова КМУ від 14.03.2018 № 182 затвердила Положення про Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій, який мав стати єдиним державним джерелом обліку отримувачів субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, отримання статистичної інформації, проведення спостережень за структурними змінами у програмі житлових субсидій. Держателем реєстру є Міністерство соціальної політики.

«Запрацював реєстр і відпала необхідність збирати ті самі дані органам державної статистики. Тому наказ Держстату від 21.10.2019 № 349 скасував форму № 1-субсидії, починаючи зі звіту за січень 2020 року», - пояснює Олена Вишневська, директорка департаменту комунікацій, забезпечення доступу до публічної інформації та міжнародного співробітництва Держстату.

Тож відтепер дані про надання субсидій, сформовані на підставі реєстру, щомісячно будуть оновлюватись на офіційному вебсайті Мінсоцполітики.

«Доступ до правди»