нова форма ТТН
Доброго дня!
Мінінфраструктури наказом від 14.11.2024 № 1332 (далі – Наказ № 1332) внесло зміни до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затверджених наказом Мінтрансу від 14.10.1997 № 363 (далі – Правила № 363), додатком 7 до якого виклало у новій редакції форму ТТН.
Оновленою редакцією п. 11.1 Правил № 363 передбачено, що основним документом на перевезення вантажів є ТТН, яка містить всі обов'язкові реквізити, визначені Законом від 05.04.2001 № 2344-III «Про автомобільний транспорт».
Правилами № 363 відтепер передбачено: у разі необхідності форма ТТН може бути доповнена іншими реквізитами з урахуванням особливостей перевезень, зокрема, умов та/або виду вантажу;
у разі виробництва та/або введення в обіг сировини, отриманої в результаті забою сільськогосподарських тварин (парнокопитних та інших копитних), товарно-транспортна накладна має містити відомості про ідентифікацію тварин, що підтверджують зв'язок між тушами, напівтушами, четвертинами, відрубами та шматками м'яса і твариною або групою тварин, від яких їх було отримано; при перевезенні харчових продуктів тваринного походження товарно-транспортна накладна має містити відомості про умови їх зберігання (температурний режим).
Натомість, 12.7. Правил передбачено, що у випадку перевезення харчових продуктів повинен дотримуватися температурний режим, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів. Такий режим не повинен перериватися. Виключення щодо дотримання температурного режиму, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів, можливе протягом обмеженого періоду часу в процесі підготовки харчового продукту до перевезення.
На зворонтому боці оновленої ТТН є таблиця із відомостями про вантаж. У таблиці є графи, окрема графа із пропущеним номером, яка називається "Температурний режим транспортування**"
При цьому роз,яснено, що:
* відомості заповнюються у разі перевезення туш, напівтуш, четвертин, відрубів, шматків м'яса.
** відомості заповнюються у разі перевезення харчових продуктів, які потребують дотримання температурного режиму.
Тобто можна зробити висновок, що графа із пропущеним номером, яка називається "Температурний режим транспортування**" стосується усіх харчових подуктів, хоча обов,язкове зазначення відомостей про умови зберігання (температурний режим) вимагається лише для харчових продуктів тваринного походження.
Враховуючи викладене, на підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):
Чи заповнюється графа із пропущеним номером, яка називається "Температурний режим транспортування**" при перевезенні наступних харчових подуктів:
1. Майонез, майонезні соуси, кетчупи
2. Олія соняшникова
3. Шрот соняшниковий
З повагою,
Антоніна Вареник
Це повідомлення згенеровано системою електронного документообігу.
Відповідь прохання надсилати в залежності від змісту повідомлення.



