Щодо надання роз'яснень
Доброго дня!
На підставі статей 1, 13, 19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13 січня 2011 року, які надають право звертатись із запитами до розпорядників інформації щодо надання публічної інформації, прошу надати наступну інформацію (наступні документи):
Відповідно до п. 2 Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженому постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 116 харчування дітей у закладах освіти здійснюється за місцем виховання, навчання або на підприємствах громадського харчування, з якими засновником (власником) відповідного навчального закладу укладено договір.
Отже, якщо заклад освіти самостійно вирішив забезпечити дітей харчуванням, то вони мають у своєму штаті кухаря. Але харчування відбувається як за кошти батьків, так і за бюджетні кошти (якщо мова йде про певні категорії дітей, наприклад, про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).
У зв’язку з цим виникають питання:
1) за рахунок яких коштів (коштів спеціального чи загального фонду державного бюджету) виплачується заробітна плата кухарю закладу освіти?
2) яким чином проводити оплату кухарю літнього періоду, якщо відпустка не перекриває весь термін канікул під час якого діти відсутні в закладі освіти і, відповідно, не харчуються?
3) за рахунок яких коштів оплачувати період простою, який запроваджений у зв’язку з відсутністю дітей у закладі освіти внаслідок карантину?
З повагою,
Людмила